Baba ganoush eli munakoisotahna


900 g    munakoisoa
3    valkosipulinkynttä
2    sitruunan mehu
nippu    lehtipersiljaa
½ tl    chilijauhetta
3 rkl    seesamitahnaa eli tahinia
1 rkl    oliiviöljyä
½ tl    suolaa
½ t    rouhittua mustapippuria
(½ tl kuminaa)

Valmistusohjeet
purista sitruunoista mehu, silppua valkosipulin kynnet
sekoita tahinin joukkoon sitruunamehu ja valkosipuli sekä mausteet
anna maustua sen aikaa kun munakoisot ovat uunissa
Pistelen munakoisot haarukalla, ja nosta ne uunivuokaan
Paista kokonaisia munakoisoja uunissa 225 asteessa 45 minuuttia.
Käännä ympäri paistamisen puolivälissä.
Halkaise hieman jäähtyneet munakoisot ja kaavi sisus siivilään
puristele ylimääräinen neste pois se vetistää tahnaa liikaa
hienonna persilja.
Yhdistä aineet ja sekoita haarukalla tahnaksi.
Jos haluat tasaisen tahnan, sekoita aineet tehosekoittimessa.

Kommentit