Falafel

265 g  kypsiä kikherneitä (säilyketölkissä tämän verran)
1 pieni sipuli
3 rkl persiljaa
¾ dl jauhoja
4 valkosipulinkynttä
¼ tl chilijauhetta
1 tl kuminaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl korianteria
1 rkl oliiviöljyä

Valuta kikherneet.
Laita kaikki ainekset sipulia lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi massaksi.
Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljytilkassa
Lisää sipuli koneeseen ja pyöräytä.
Tämä siksi että sipulista tulee liian nopeasti pilkottuna aivan jäätävän karmean makuista.
pyörittele falafelista joko pieniä palleroita (lihapullan tapaan) tai taputtele pihveiksi
paista joko uunipellillä tai pannulla öljyssä kypsäksi.

Kommentit